معاون اول رییس جمهوری اسلامی ایران با اشاره به تحریمهای ظالمانه و یک جانبه آمریکا علیه کشورمان، گفت: اگر ایران در برهه کنونی با تحریمها مواجه نبود جزو نخستین کشورهایی بود که واکسن لازم برای مقابله با کرونا و تامین ایمنی مردم را تهیه میکرد.
رئیس جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: توپ در زمین آمریکا است و هر موقع تحریمهای غیرقانونی را به طور عملی کنار بگذارد، همه چیز در مسیر درست قرار خواهد گرفت. راهبرد تهران در قبال برجام کاملا مشخص است.
رزم حسینی با اشاره به برنامههای این وزارتخانه برای احیا و بازگشت مجدد واحدهای راکد در کشور، گفت: هزار و ۲۰۰ واحد راکد از ابتدای امسال تاکنون به عرصه تولید بازگشتند که ۴۷ مورد از این واحدها مربوط به استان خوزستان بوده است.
نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد با اشاره به اینکه ترور سردار قاسم سلیمانی نمیتواند بدون مجازات باقی بماند، گفت: این طرف آمریکایی است که باید تصمیم بگیرد آیا دولت جدید میخواهد سیاست ورشکسته دولت قبل را ادامه دهد یا اینکه میخواهد صفحهای جدید باز کند.
توپ برجام که در پی خروج «دونالد ترامپ» از توافق هستهای در زمین اتحادیه اروپا قرار گرفتهبود، با مراسم تحلیف «جو بایدن» دوباره به زمین آمریکا بازگردانده شد.حال باید دید بایدن به وعده انتخاباتی خود عمل میکند یا در مسیر ترامپیسم قدم برمیدارد.
وزارت خارجه ایالات آمریکا در اولین واکنش خود به تحریمهای ایران علیه ترامپ و برخی دیگر از مسئولان آمریکایی، تلاش کرد اهمیت آن را تقلیل دهد. دولت ایران روز سهشنبه از تحریم مقامات ارشد دولت آمریکا بواسطه نقش و دخالت در اقدامات تروریستی و ضد حقوق بشری خبر داد.
وزارت بازرگانی دولت آمریکا، دستورالعملهای جدیدی برای جلوگیری از منع برخی مبادلات مربوط به فناورهای ارتباطی با چین، ایران و چهار کشور دیگر معرفی کرد. یک مقام ارشد آمریکایی گفته دولت این کشور طی روزهای آینده تحریمهای بیشتری علیه ایران اعمال خواهد کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی یکی از موضوعات مهم امروز جامعه را سند مالی بودجه کشور برشمرد و افزود: در حوزه راهبردها، بین قوا هماهنگی و وحدت نظر کامل وجود دارد و همانطور که رئیس محترم جمهور عنوان کردند، هر سه قوه به دنبال این هستیم که کاهش وابستگی بودجه به نفت را بیشتر از گذشته پیش ببریم.
رئیس جمهور عصر سهشنبه در پایان نشست سران قوا که به میزبانی رئیس قوه قضائیه برگزار شد، با ابراز خوشحالی از نشست مجدد سران در یک فاصله زمانی کوتاه و گفت و گوهای خوبی که در این نشست انجام شد، گفت: مهمترین مباحث مورد گفتگوی نشست سران قوا، سلامت، معیشت و بیاثر کردن و لغو تحریمهای ظالمانه بود.
اقتصاد ایران از ابتدای دهه ۱۳۹۰ در شرایط رکود تورمی ناشی از تحریمهای بینالمللی و سیاستهای نامناسب انباشت شده گرفتار شد و این اواخر، مشابه همه کشورهای جهان، با مشکل شیوع ویروس کرونا مواجه شده که بر زندگی مردم و اقتصاد به شدت تأثیر گذاشته است.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه با همه توان باید به دنبال کماثر کردن تحریم و نابود کردن آن باشیم، گفت: همه باید دست به دست هم دهیم، قوای سهگانه و ارکان کشور با رهنمودهای مقام معظم رهبری برای توسعه کشور تلاش کنیم. سال آینده در معیشت، سلامت، تولید و شکستن تحریم در وضعیت بهتری نسبت به امسال خواهیم بود.
وزارت خزانه داری آمریکا با عملی کردن هشدارهای قبلی، تحریمهایی را علیه اداره صنایع دفاعی ترکیه و رئیس آن اعمال کرد. ترکیه تحریمهای یکجانبه آمریکا را مردود دانست و محکوم کرد
با افزایش احتمال اعمال تحریم های جدید اتحادیه اروپا و آمریکا بر ضد ترکیه، ریزش لیر شدت یافت. اردوغان با ادامه سیاست های غلط اقتصادی و حضور نظامی در سوریه، لیبی، شرق مدیترانه و قرهباغ، زمینه تشدید تحریم های اروپا و آمریکا را فراهم کرد.
سران اتحادیه اروپا موافقت خود را با اعمال تحریمهای جدید علیه کشور ترکیه اعلام کردند. علل اصلی این تحریم ها مربوط به عملیات حفاری ترکیه در شرق مدیترانه و اقتدارگرایی اردوغان و دخالت نظامی در لیبی، سوریه و قره باغ است.